neděle 28. října 2012

Kapustová polévka


Kapusta je velmi hodnotná zelenina, obsahuje vitaminy A,B i C, železo a vápník. Nespařujeme ji, abychom nezničili choulostivé vitamíny. Kapustu vaříme odkrytou, aby nám čpavé látky z kapusty unikly, vaříme 15-20 min.

Pro 4 - 6 osob, Příprava 15 min, Vaření 40 min

Ingredience

  • 1, 5l vody
  • 1 menší kapusta
  • 1 cibule
  • 2-3 brambory 
  • 4 žampiony (nebo sušené houby)
  • 1 česnek
  • 1 zeleninový vývar (Alnatura)
  • 1 PL másla
  • můžu přidat i na kolečka nakrájený párek (párky nejlépe od firmy Ponnah)


Koření

  • sůl, pepř
  • petržel


Postup


Dobře opranou kapustu nakrájíme na malé kousky. Nakrájenou cibuli,  houby osmažíme na másle, zalijeme vodou a osolíme. Přidáme na kostičky nakrájené brambory a drobně nakrájenou kapustu, vaříme do měkka asi 15 min. Do polévky přidáme kostku vývaru ( používám zeleninový vývar od firmy Alnatura z drogerie dm). Hotovou polévku okořeníme pepřema petrželkou. 


Žádné komentáře:

Okomentovat