Brokolicová polévka
Brokolice je podobná květáku, avšak je bohatší na vitamín C (obsah "céčka" je vyšší než u ciruových plodů), dále obsaheje E, B, beta-karoten a kyselinu listovou. Z minerálních látek obsahuje sodík, vápník, fosfor, železo, draslík a síru. Brokolici vaříme jen velmi krátce, stačí 4-5 min, neboť je velmi křehká.Ingredience
- 1,5 l vody
- 1 brokolice
- 1 zakysaná smetana
- 1 kostka vývaru (Alnatura)
- 1 česnek
- 2 PL másla
Koření
- sůl
- pepř
- muškátový oříšek
Postup
Brokolici očistíme, omyjeme a rozdělíme na růžičky. Česnek nasekáme a podusíme na rozpáleném tuku spolu s nakrájenou brokolicí. Přilijeme 1,5 l vody, poté přidáme kostku vývaru. Brokolici vaříme pouze 5 min od bodu varu. Když je brokolice měkká, rozmixujeme ji.
Za stálého míchání přidáme smetanu, dochužíme solí, pepřem a strouhaným muškátovým oříškem.
Přeji dobrou chuť!!!
Přeji dobrou chuť!!!
Žádné komentáře:
Okomentovat