neděle 13. ledna 2013

Brokolicová polévka

Brokolice je podobná květáku, avšak je bohatší na vitamín C (obsah "céčka" je vyšší než u ciruových plodů), dále obsaheje E, B, beta-karoten a kyselinu listovou. Z minerálních látek obsahuje sodík, vápník, fosfor, železo, draslík a síru. Brokolici vaříme jen velmi krátce, stačí 4-5 min, neboť je velmi křehká.

Ingredience

  • 1,5 l vody
  • 1 brokolice
  • 1 zakysaná smetana
  • 1 kostka vývaru (Alnatura)
  • 1 česnek
  • 2 PL másla

Koření

  • sůl
  • pepř
  • muškátový oříšek


Postup


Brokolici očistíme, omyjeme a rozdělíme na růžičky. Česnek nasekáme a podusíme na rozpáleném tuku spolu s nakrájenou brokolicí. Přilijeme 1,5 l vody, poté přidáme kostku vývaru.  Brokolici vaříme pouze 5 min od bodu varu. Když je brokolice měkká, rozmixujeme ji. 
Za stálého míchání přidáme smetanu, dochužíme solí, pepřem a strouhaným muškátovým oříškem.
Přeji dobrou chuť!!!

Žádné komentáře:

Okomentovat