pondělí 11. února 2013

Iberská bramborová polévka


Pro 4-6 osob, Příprava 15 min, Vaření 30 min


Ingredience

  • 1 l vody
  • 0,5 l kuřecího vývaru
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 4 menší brambory
  • 200 gr pikantní česnekové klobásy (použila jsem uherskou klobásu)
  • 300 gr zelené kapusty nebo kadeřávku
  • 1 PL másla


Koření

  • sůl
  • pepř
  • 1 bobkový list
  • 1 ČL polévkového koření (alnatura)


Postup


Cibuli a česnek nakrájíme na tenké plátky a na másle v hrnci podusíme. Přidáme nakostičky nakrájené brambory, vývar, 1 l vody, bobkový list a uvedeme do varu. Teplotu snížíme a polévku vaříme 10 min. Klobásu nakrájíme na 1 cm silné plátky a přidáme spolu s nakrájeným zelím do polévky a 10-15 min povaříme. Když jsou brambory uvařené, odstraníme bobkový list a část brambor můžeme vydličkou či ručním mixérem rozmačkat tak, aby polévka byla lehce zahoustlá. Přisolíme, přidáme trochu pepře a můžeme podávat. Přeji dobrou chuť!!! 
Klobása zbarví polévku krásně do oranžova. Pokud je polévka hustá, přidejte více vody. 

Žádné komentáře:

Okomentovat