Iberská bramborová polévka
Pro 4-6 osob, Příprava 15 min, Vaření 30 minIngredience
- 1 l vody
- 0,5 l kuřecího vývaru
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 4 menší brambory
- 200 gr pikantní česnekové klobásy (použila jsem uherskou klobásu)
- 300 gr zelené kapusty nebo kadeřávku
- 1 PL másla
Koření
- sůl
- pepř
- 1 bobkový list
- 1 ČL polévkového koření (alnatura)
Postup
Cibuli a česnek nakrájíme na tenké plátky a na másle v hrnci podusíme. Přidáme nakostičky nakrájené brambory, vývar, 1 l vody, bobkový list a uvedeme do varu. Teplotu snížíme a polévku vaříme 10 min. Klobásu nakrájíme na 1 cm silné plátky a přidáme spolu s nakrájeným zelím do polévky a 10-15 min povaříme. Když jsou brambory uvařené, odstraníme bobkový list a část brambor můžeme vydličkou či ručním mixérem rozmačkat tak, aby polévka byla lehce zahoustlá. Přisolíme, přidáme trochu pepře a můžeme podávat. Přeji dobrou chuť!!!
Klobása zbarví polévku krásně do oranžova. Pokud je polévka hustá, přidejte více vody.
Žádné komentáře:
Okomentovat