Fazolová polévka s kroupami
Fazole obsahují z minerálních látek velmi mnoho draslíku, vápníku, fosforu, hořčíku, jódu, trochu sodíku a železa. Jsou bohaté na riboflavin-B2, další vitaminy skupiny B, E, C, A, kyselinu listovou, vlákninu a karoten. Také obsahují až 30% kvalitních rostliných bílkovin a vysoký obsah aminokyselin, což pomůže i zlepšovat náladu:-)
Inspirovala jsem se receptem z magazínu MF Dnes....tak jde se vařit!!!
Ingredience
- 1 L masového vývaru
- 0,5 l vody
- 400 gr fazolek
- 1 cibule
- 4 jarní cibulky
- 100 gr šunky
- 1 hrníček krup
- 1 stroužek česneku
- 2 lžíce oleje
Koření
- sůl
- pepř
- polévkové bylinky
Postup
Kroupy necháme přes noc namočené. Cibuli a česnek nakrájíme na drobné kostičky, vše necháme na troše oleje zesklovatět. Zalijeme vývarem, přidáme okapané kroupy a vaříme 30 min na mírném ohni. Pokud se nám polévka vypařuje, dolijeme vodu. Fazolky omyjeme, nakrájíme napůl. Jarní cibulku též omyjeme a nakrájíme na kolečka. Obojí přidáme do polévky a vaříme dalších 15 min. Dochutíme solí, pepřem a přidáme polévkové bylinky. Přeji dobrou chuť!!!
Žádné komentáře:
Okomentovat