pondělí 4. února 2013

Fazolová polévka s kroupami


Fazole obsahují z minerálních látek velmi mnoho draslíku, vápníku, fosforu, hořčíku, jódu, trochu sodíku a železa. Jsou bohaté na riboflavin-B2, další vitaminy skupiny B, E, C, A, kyselinu listovou, vlákninu a karoten. Také obsahují až 30% kvalitních rostliných bílkovin a vysoký obsah aminokyselin, což pomůže i zlepšovat náladu:-) 

Inspirovala jsem se receptem z magazínu MF Dnes....tak jde se vařit!!!

Pro 4-6 osob, Příprava 20 min, Vaření 50 min

Ingredience

  •  1 L masového vývaru 
  • 0,5 l vody
  • 400 gr fazolek
  • 1 cibule
  • 4 jarní cibulky
  • 100 gr šunky
  • 1 hrníček krup
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžíce oleje


Koření

  • sůl
  • pepř
  • polévkové bylinky


Postup


Kroupy necháme přes noc namočené. Cibuli a česnek nakrájíme na drobné kostičky, vše necháme na troše oleje zesklovatět. Zalijeme vývarem, přidáme okapané kroupy a vaříme 30 min na mírném ohni. Pokud se nám polévka vypařuje, dolijeme vodu. Fazolky omyjeme, nakrájíme napůl. Jarní cibulku též omyjeme a nakrájíme na kolečka. Obojí přidáme do polévky a vaříme dalších 15 min. Dochutíme solí, pepřem a přidáme polévkové bylinky. Přeji dobrou chuť!!! 

Žádné komentáře:

Okomentovat