pondělí 12. května 2014

Rajčatová polévka s červenou čočkou


Lahodná, zdravá a velmi rychlá polévka na přípravu.


Pro 6 osob, Vaření 20 min, Příprava 30 min

Ingredience

  • 700 ml vody
  • 1 kostka zeleninového vývaru (Alnatura)
  • 1 malá cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 120 gr červené čočky
  • 400 gr (1 plechovka) loupaných rajčat (Alnatura)
  • 1 lžíce Lučiny na 1 porci polévky (či jiného měkkého smetanového sýra)
  • 2 lžíce oleje


Koření

  • čerstvá bazalka (kterou nemám, použiji sušenou petřelku)
  • sůl
  • pepř


Postup


Oloupanou cibuli, nakrájenou na drobno, opékáme na oleji cca 3 min, přidáme nadrobno nasekaný česnek. Přilijeme vodu, rajčata a vše v hrnci rozmixujeme. Propláchnutou čočku přidáme do vroucí polévky, bujón a vaříme 15 minut. Přidejte najemno nasekanou bazalku, sůl, pepř. Při podávání do každé porce vmíchejte 1-2 lžíce Lučiny, ozdobte bazalkou, v mém případě petrželkou.

Dobrou chuť.

P.S. Pokud se Vám zdá polévka příliš hustá, přidejte vodu. Sýr můžete rovnou vmíchat do polévky, ještě před podáváním. Sýr můžete nahradit zakysanou smetanou. 


Žádné komentáře:

Okomentovat