sobota 3. listopadu 2012

Kukuřičná polévka inspirovaná p. Okamurou

Přípravu lahodné polévky zvládnete do 15 min. 


Kukuřice je levná a výživná obilnina. Obsahuje neobvykle vysoký počet vitamínů skupiny B. Z minerálních látek obsahuje hlavně železo, hořčík, zinek, mangan a selen. V kukuřici je velký podíl glukózy, která je zdrojem energie, v této obilovině nalezneme také hodně vlákniny, bílkovin a nenasytných mastných kyselin.  Kukuřice je třetí nejvýznamější obilninou světa (po rýži a pšenici).

Pro 4 osoby, Příprava 5 min, Vaření 10 min

Polévku budu připravovat ze sterilizované kukuřice.

Ingredience

  • 300 gr (2x malé konzervy Bonduelle)  sterilizované kukuřice
  • 150 ml masového vývaru (1kostka Alnatura)
  • 300 ml mléka
  • 1PL  másla

Koření

  • sušenou či čerstvou bazalku
  • sůl

Postup


Z kukuřice slijte nálev a stranou si do misky odložte zhruba 2 velké polévkové lžíce kukuřice. Zbytek kukuřici vsypte do mixéru, zalijte mlékem a rozmixujte. Rozmixovanou kukuřici s mlékem nalejte do kastrolu a přidejte zbylé celé zrníčka kukuřice. Přidejte vývar, bazalku, osolte, kousek másla a přiveďte k varu. 

Žádné komentáře:

Okomentovat