Kukuřičná polévka inspirovaná p. Okamurou
Přípravu lahodné polévky zvládnete do 15 min.
Kukuřice je levná a výživná obilnina. Obsahuje neobvykle vysoký počet vitamínů skupiny B. Z minerálních látek obsahuje hlavně železo, hořčík, zinek, mangan a selen. V kukuřici je velký podíl glukózy, která je zdrojem energie, v této obilovině nalezneme také hodně vlákniny, bílkovin a nenasytných mastných kyselin. Kukuřice je třetí nejvýznamější obilninou světa (po rýži a pšenici).
Pro 4 osoby, Příprava 5 min, Vaření 10 min
Polévku budu připravovat ze sterilizované kukuřice.
Ingredience
- 300 gr (2x malé konzervy Bonduelle) sterilizované kukuřice
- 150 ml masového vývaru (1kostka Alnatura)
- 300 ml mléka
- 1PL másla
Koření
- sušenou či čerstvou bazalku
- sůl
Postup
Z kukuřice slijte nálev a stranou si do misky odložte zhruba 2 velké polévkové lžíce kukuřice. Zbytek kukuřici vsypte do mixéru, zalijte mlékem a rozmixujte. Rozmixovanou kukuřici s mlékem nalejte do kastrolu a přidejte zbylé celé zrníčka kukuřice. Přidejte vývar, bazalku, osolte, kousek másla a přiveďte k varu.
Žádné komentáře:
Okomentovat