Zeleninová polévka s droždím
Droždí má vynikající zdravotní a kosmetické účinky. Tyto jeho vlastnosti jsou dány biochemickým složením kvasinek. Droždí je velmi bohaté na dobře stravitelné bílkoviny (kolem 40%) , proteiny, uhlohydráty, lipidy, cukry a zejména komplexu vitamínu B. Obsahuje mnohé aminokyseliny, které jsou potřebné pro spárvné fungování lidského organismu. Jsou to látky, které většinou v naší každodenní stravě nepřijímáme v dostatečném množství.
Pro 4 osoby, Příprava 15 min, Vaření 35 min
Ingredience
- 1l vody
- 1 mrkev
- 1 menší cibule
- 1 brambor
- 1 menší petrželku
- kousek celeru
- kousek droždí (můžete dát i celé, pak ale nepřidávejte nudle, aby polévka nebyla moc hutná)
- 2 PL nudlí (používám značku Bio Harmonie - žitné celozrnné vlasové nudle)
- 1 ČL oleje
Koření
- kmín
- sůl
- petrželová nať
Postup
Nakrájenou cibulku zpěníme na oleji a přidáme droždí, které necháme rozpustit. Zalijeme vodou, osolíme a přidáme špetku kmínu. Do vroucí vody nasypeme na kostičky nakrájenou zeleninu a 10 min vaříme. Ke konci vaření zavaříme dle návodu nudle, polévku odstavíme a přidáme drobně nakrájenou petrželovou nať. Polévku necháme 10 minut stát. Přeji dobrou chuť.
Žádné komentáře:
Okomentovat