Vločková polévka
Polévka nevypadá zrovna vábně na talíří, ale je rychlá a dobrá!
Ovesné vločky mají vysoký obsah bílkovin, vitamínů skupiny B, E, biotin a z minerálních látek vápník, železo a zinek. Vločky ztrácejí vařením hodně na své hodnotě, proto je nechávejte pouze nabobnat v teplé vodě, nebo je maximálně nechejte v polévce přejít varem. Obsahují hodně tuku, a proto vločky dlouho neskladujte, aby nežlukly.
Pro 4-6 osob, Příprava 5 min, Vaření 15 min
Pro 4-6 osob, Příprava 5 min, Vaření 15 min
Ingredience
Koření
- sůl
- pepř
- pažitka, petrželka
Postup
Vločky několikrát propláchneme. Na másle (oleji) zpěníme cibuli, přisypeme 5 PL vloček, opražíme. Přidáme 2 vajíčka a vytvoříme smaženici. Zalijeme vroucí vodou, přidáme kostku vývaru a necháme pouze přejít varem. Nakonec přidáme polévkové bylinky.
Žádné komentáře:
Okomentovat