středa 28. listopadu 2012

Vločková polévka


Polévka nevypadá zrovna vábně na talíří, ale je rychlá a dobrá!

Ovesné vločky mají vysoký obsah bílkovin, vitamínů skupiny B, E, biotin a z minerálních látek vápník, železo a zinek. Vločky ztrácejí vařením hodně na své hodnotě, proto je nechávejte pouze nabobnat v teplé vodě, nebo je maximálně nechejte v polévce přejít varem. Obsahují hodně tuku, a proto vločky dlouho neskladujte, aby nežlukly.

Pro 4-6 osob, Příprava 5 min, Vaření 15 min

Ingredience

  • 1 l vody
  • menší cibule
  • 5 PL ovesných vloček
  • 2 vejce
  • zeleninový vývar (alnatura)
  • 1 PL másla-oleje


Koření

  • sůl
  • pepř
  • pažitka, petrželka


Postup


Vločky několikrát propláchneme. Na másle (oleji) zpěníme cibuli, přisypeme 5 PL vloček, opražíme. Přidáme 2 vajíčka a vytvoříme smaženici. Zalijeme vroucí vodou, přidáme kostku vývaru a necháme pouze přejít varem.  Nakonec přidáme polévkové bylinky.


Žádné komentáře:

Okomentovat