pátek 30. listopadu 2012

Gulášová polévka


Jsme zvyklí považovat gulášovou polévku za typicky českou, avšak její původní recept k nám přišel z Maďarska. Polévka se dříve nezahušťovala moukou, ale větším obsahem přidaných brambor. Gulášová polévka je ideálním pokrmem potřebujete-li zasytit větší množství strávníků, s pečivem ji podáváme jako hlavní chod. Polévku vaří každý jinak, můžeme nalézt mnoho variant, z mletého masa, klobás, párků (tu budeme vařit my), hub, ze salámu, zato klasická polévka by měla být z hovězího masa. 

Pro 4 osoby, Příprava 10 min, Vaření 30 min

Ingredience


    1 l vody
  • 1 PL oleje
  • 1 brambor
  • 1 párek
  • 1 rajče
  • 1 cibule
  • 1 zelená paprika
  • 1PL mouky

Koření

  • 2 PL sladké papriky
  • sůl
  • pepř
  • kmín
  • majoránka


Postup


V hrnku na oleji zpěňte cibulku, zapražte paprikou, moukou a zalijte vodou. Přidejte brambory, rajče, papriku, majoránku a za občasného zamíchání vařte 15 minut, až změknou brambory. Poté přidejte sůl, pepř, kmín a majoránku. Přeji dobrou chuť.

Žádné komentáře:

Okomentovat